سرویسهای mail رایگان

سرویسهای mail رایگان

جهت  ایجاد  اکانت  بر  روی  لینکهای  زیر  کلیک  کنید.


faster mail
http://www.fastermail.com
Gmail
http://www.gmail.com
AIM Mail
http://mail.aim.com
GMX Mail(فضای 5 گیگابایتی)
http://www.gmx.com
Yahoo! Mail
http://mail.yahoo.com
Zenbe
http://www.zenbe.com
Gawab.com ‌(فضای 10 گیگابایتی)
http://www.gawab.com
Inbox.com(فضای 5 گیگابایتی)
http://www.inbox.com
Windows Live Hotmail(فضای 5 گیگابایتی)
http://www.hotmail.com
BigString.com
http://www.bigstring.com
Zapak Mail
http://www.zapak.com/zapakmail.zpk

آزمون الایزا

آزمون الایزا
امروزه الایزا بعنوان یکی از قدرتمندترین روشهای آزمایشگاهی – تحقیقاتی در جهان مطرح می‌باشد. این روش از حساسیت و اختصاصیت بسیار بالایی برخوردار است تا بدانجا که هم‌ اکنون روش اصلی در زمینه‌ های مختلف علوم حیاتی از شناسایی و تشخیص ویروسها، باکتری‌ها و انگل‌های پروتوزوا و متازو گرفته تا شناسایی مقادیر بسیار کم هورمونها و مولکولهای حیاتی در پزشکی بالینی و آزمونهای تحقیقاتی می‌باشد .
چگونگی انجام آزمون الایزا :

پایه اساسی آزمون الایزا براساس واکنش آنتی‌بادی با آنتی‌ژن می‌باشد. در آزمون‌های الایزا یک آنتی‌بادی اختصاصی با یک آنتی‌ژن مشخص واکنش داده و سپس با استفاده از یک آنتی‌بادی اتصال یافته با یک آنزیم بعنوان سیستم نشانگر، آزمون ادامه یافته و درنهایت با افزودن سوبسترای آنزیم و تبدیل سوبسترا به محصول که یک مادة رنگی می‌باشد آزمون الایزا به پایان می‌رسد طول موج رنگ بدست آمده که نشانگر حضور یک آنتی‌بادی (و یا آنتی‌ژن) و نیز غلظت آن می‌باشد توسط دستگاه اسپکتروفتومتر قرائت شده و ثبت می‌گردد.
بعنوان مثال در یکی از رایج‌ترین روشهای الایزا ( روش غیر مستقیم) که برای شناسایی حضور و یا عدم حضور آنتی‌بادی برعلیه یک آنتی‌ژن موردنظر بکار می‌رود ابتدا یک آنتی‌ژن برروی سطح جامد پوشش داده می‌شود سپس نمونة مجهول که حضور و یا عدم حضور آنتی‌بادی برعلیه این آنتی‌ژن درون آن مورد بررسی قرار می‌گیرد بر روی این سطح جامد پوشش داده شده با آنتی‌ژن, افزوده می‌شود. پس از آن آنتی‌بادی ثانویه یا درحقیقت آنتی‌بادی برعلیه این آنتی‌بادی اولیه که متصل به آنزیم نیز می‌باشد افزوده می‌شود و در نهایت سوبسترای آنزیم در اختیار آنزیم قرار داده می‌شود و پس از گذشت مدت زمان لازم واکنش آنزیمی خاتمه داده شده و رنگ بدست آمده توسط دستگاه اسپکتروفتومتر قرائت می‌شود
مراحل انجام یک آزمون الایزا به‌صورت زیر می‌باشد:
1) جذب یک آنتی‌ژن یا آنتی‌بادی به سطوح جامد پلاستیکی که اصطلاحا پوشش‌دهی نامیده می‌شود.
2) افزودن نمونه‌های مورد آزمایش
3) انکوباسیون واکنشگرها برای دراختیار قراردادن مدت زمان کافی برای انجام واکنش
4) جدا نمودن واکنشگرهای متصل شده و واکنش داده از واکنشگرهای آزاد و متصل نشده با استفاده از عمل شستشو
5) افزودن عوامل متصل شده با آنزیم
6) انکوباسیون واکنشگرها برای دراختیار قراردادن مدت زمان کافی برای انجام واکنش
7) جدا نمودن واکنشگرهای متصل شده و واکنش داده از واکنشگرهای آزاد و متصل نشده با استفاده عمل شستشو
8) افزودن سوبسترای آنزیم جهت تشخیص واکنش دهنده‌ها
9) انکوباسیون واکنشگرها برای دراختیار قراردادن مدت زمان کافی برای انجام واکنش
10) خاتمه دادن واکنش آنزیمی توسط متوقف کننده‌ها و قرائت دانسیتة نوری بدست آمده توسط دستگاه اسپکتروفتومتر

                                             گرد  آورنده  :  نعمانی

کاتیونها در آب

کاتیونها در  آب
کلسیم :
در غالب آبهای طبیعی یافت می شود و میزان آن بستگی به نوع سنگ بستری دارد که آب از آن عبور می کند . کلسیم اغلب به صورت کربنات ، بی کربنات و سولفات دیده می شود . لازم به ذکر است که مطابق استاندارد های بین المللی بهداشت حد مجاز کلسیـــم برای آب آشامیدنی 200 میلیگرم بر لیتر و حد مطلوب آن 75 میلیگرم بر لیتر می باشد .

منیزیم :
منیزیم یکی از عناصر معمولی آب است که نمکهای قابل حل تشکیل می دهد . منیزیم در آب هم سختی کربناتی و هم سختی بی کربناتی ایجاد می کند . ( البته کمتر از کلسیم ) زیاد بودن این عنصر فلزی در آب می تواند مدر و مسهل باشد .
مطابق استاندارد های بین المللی بهداشت حد مجاز کلسیم برای آب آشامیـــدنی 200 میلیگرم بر لیتر و حد مطلوب آن 50 میلیگرم بر لیتر بر حسب کلسیم می باشد .

سدیم :
عنصر سدیم علاوه بر اینکه یکی از عناصر فراوان در طبیعت می باشد . به علت حلالیت زیاد آن در بیشتر منابع آب طبیعی یافت می شود . مقدار آن بسیار متفاوت است . حد آستانه برای سدیم به آنیونهای آن بستگی دارد و مطابق استاندارد های بین المللی بهداشت حد مجاز سدیم به صورت کلرید سدیم برای آب آشامیدنی 350 میلیگرم بر لیتر و حد مطلوب آن 138 میلیگرم بر لیتر برحسب یون کلر می باشد . همچنین حد مجاز سدیم به صورت سولفات سدیم برای آب آشامیدنی 328 میلیگرم بر حسب سدیم می باشد .

پتاسیم :
پتاسیم با اینکه یکی از فراوانترین عناصر در طبیعت است مقدار آن در آبهای طبیعی هرگز بیش از 20 میلی گرم در لیتر نمی شود .

شیمی در دوران باستان


شیمی در دوران باستان

شیمی در طول تاریخ طولانی و تکاملی خود دوران گوناگونی را پشت سر گذاشت اما اثار باستانی و مدارک موجود نشان می دهد که بشر در حدود 4000 سال پیش از میلاد بدون توجه به مبانی نظری با جنبه های کاربردی برخی مواد اشنایی پیدا کرد از این رو می توان گفت که علم شیمی با کاربردهای علمی صنعتی و هنری روی مواد اغاز شده است.این فعالیت ها بیشتر در مصر بین النهرین حوزه مدیترانه ایران باستان و هندوچین رواج داشته است گرچه فلزهای طلا و نقره که به طور ازاد در طبیعت یافت می شوند پیش از این تاریخ کشف شده بودند از سنگ معدن های مربوط استخراج شده اند.
هم زمان با کشف روشهای استخراج فلز های نامبرده صنایع شیشه سفال و کاشی نیز معمول شده است چرم سازی پارچه بافی رنگرزی و سپس تهیه برخی داروها نیزتا حدود 2000 سال قبل از میلاد متداول شد. کشف راه و روش فعالیت های یاد شده معمولا به طور تصادفی و نه براساس یک شناخت و درک علمی انجام می گرفته است. به این دلیل انسان ها پاسخ پرسش هایی را که به طبیعت و ماده مربوط می شد تنها با کمک اندیشه وبدون هیچگونه تلاشی برای انجام ازمایش می یافتند.
در قرن پنجم پیش از میلاد یک گروه از یونانیان طرفدار اندیشه دموکریتوس درباره خاصیت ذره ای ماده شدند. انان اعتقاد داشتنند که جهان مادی از ذره های بسیار کوچک و تقسیم ناپذیری به نام "اتم" تشکیل یافته است و تفاوت مواد گوناگون را ناشی از تفاوت میان اتم های انهامی دانستند. گروه توانمند دیگربه پیروی از ارسطو فیلسوف پر اوازه ان زمان (قرن چهارم پیش از میلاد) با اندیشه اتمی بودن ماده مخالف بودند. پندار اینان بر این بود که منشا همه مواد از چهار عنصر اصلی اتش هوا اب خاک است. به علت شهرت و اعتبار فراوان ارسطو بیشتر فیلسوفان از عقیده او و همفکرانش تبعیت می کردند. نتیجه انکه نظریه فلسفی عنصرهای چها گانه (عناصر اربعه) تا اغاز قرن هجدهم میلادی بر دیگر نظریه ها سایه انداخت و اثرهای نا مطلوبی در برابر پیشرفت علم شیمی بر جای گذاشت. به همین دلیل اندیشه جالب خاصیت ذره ای ماده تا حدود 22 قرن بعد به طور جدی مورد توجه قرار نگرفت.
                         
                                                           گرد  آورنده  :  میرفتحی